[cb:blog_page_title]

[cb:blog_slogan]

[cb:blog_page_title]

[cb:blog_title]
[cb:blog_page_title] [cb:blog_address]

قیام جاوید

فصل اول

طلوع

صبحگاه روز سوم شعبان سال چهارم هجرت، دومین فرزند علی(ع) و فاطمه(س) در مدینه و در خانه غلی(ع) که کنار مسجد النبی قرار داشت، دیده به جهان گشود و خانه زهرای اطهر به نور جمال این نوگل باغ نبوت و ولایت چراغ فروزان آسمان رسالت و امامت، معطر و روشن شد. پیامبر به خانه فاطمه(س) آمد و فرمود نوزاد را نزد او ببرند. اسماء که افتخار  خدمتگزاری در خانه فاطمه(س) را داشت، نوزاد را به پارچه ای سفید پیچید و به حضور رسول خدا(ص) برد. پیامبر او را در آغوش گرفت و در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت. مدتی بعد جبرئیل از طرف خدا بر پیامبر نازل شدو پس از سلام، عرض کرد این کودک را به نام پسر کوچک هارون( برادر حضرت موسی) شبیر که به عربی حسین است بگذار، زیرا علی نسبت به تو همچون هارون نسبت به موسی است، با این تفاوت که بعد از تو پیامبری نخواهد آمد. به این ترتیب نام حسین برای این فرزند علی(ع) و فاطمه(س) گذاشته شد.

هنگامی که جبرئیل به فرمان خدامند متعال به همراه گروه بسیاری از فرشتگان برای عرض تبریک ولادت حسین(ع) به پیامبر اکرم(ص) عازم مدینه بود، در حال فرود از آسمان به زمین فرشته ای به نام فطرس برخورد کرد. این فرشته اللهی به علت کندی در انجام مأموریتی که از طرف خداوند به او محول شده بود، پرهایش شکسته و در گوشه ای افتاده بود. فطرس به جبرئیل عرض کرد به کجا می روید؟ جبرئیل گفت به سوی پیامبر خدا محمد مصطفی . فطرس عرض کرد مرا نیز با خود نزد آن حضرت ببر تا شاید برایم دعائی کند و از این وضع نجات پیدا کنم.

 

ادامه در ادامه مطلب

 


موضوعات مرتبط: معرفی کتاببزرگسالاننوجوانان و جوانانکودکان
برچسب‌ها: کتابداستانکودککودکانقصهقصه خوبداستان خوبمطالعهسرگرمیکودکاناوقات فراغترمانخواندنیاریارمهربانکتاببچهنوجوانجوانکتاب کودکامامپیامبرحسینعلیفاطمهمصطفیاحمدفطرسجبرئیلفرشتهفرشتگانتبریکنوزادموسیهارونشبیرعربیآزادولادتقوامزمستانسازمانعقیدتیعقیده1379سلامتسلامتیمدینهنبیمسجدمسجد النبیالنبیافتخارمتعالخداخداوندخداوند متعالفطرس ملکفطرس مکارم شیرازی

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 18 دی 1401 | 4:49 | نویسنده : Za.Za.Me |
تاريخ : شنبه 17 دی 1401 | 9:55 | نویسنده : Za.Za.Me |

کتابشناسی نسخه های خطی آثار شیخ صدوق(ره) در ایران

مقدمه

نسخه های خطی نمادهای بسیار مهم غنای فرهنگی و بیانگر ضرف سرمایه عمر و مساعی مردم یک کشور در گردآوری و پاسداشت دستاوردهای فکری و مفاهیم ارزشی دانشمندان و علما و نوابغ آن سرزمین است. این دست نوشته ها یا پیمودن راهی ناهموار و پرنشیب و فراز و گذر از موانع و آفات کاهنده، به مثابه سرمایه های ماندگار ملی در کتابخانه های عمومی و خصوصی فراهم آمده اند.

بذل اهتمام و عنایت به ثبت و ضبط و فهرست نگاری این نوشتارها، همواره عامل بازدارنده مهمی در پراکندگی آن ها به شمار می آید و تدوین و انتشار فهارس ارزنده نسخ خطی نقطه عطفی در شناساندن اعتبار این گنجینه ها به سایر ملل محسوب می شود.

احیای متون و کتابشناسی نسخه های خطی ره آوردی است که از دیرباز با مدد این فهرست های جامع، مطمح نظر پاره ای از محققان دست اندر کار کاوش در فرازهای گوناگون این استاد قرارگرفته و کارشناسان و پژوهشگران این عرصه، هر یک بر اساس تخصص و علایق خود به بازشناسایی شماری از این آثار کلی و اسلامی و پدیدآورندگان آن پرداخته اند.

 

ادامه در ادامه مطلب


موضوعات مرتبط: معرفی کتاببزرگسالان
برچسب‌ها: کتابداستانکودککودکانقصهقصه خوبداستان خوبمطالعهسرگرمیکودکاناوقات فراغترمانخواندنیاریارمهربانکتاببچهنوجوانجوانکتاب کودکتعمقعلماقرونتاریخکتابشناسیکتاب شناسینسخخطخطینسخ خطی فرهنگاقلیماسلاماسلام شناسیتألیفاتتصنیفاتضرفسرمایهتدوینپراکندگیگنجینهپدیدآورندگانآفاتموانعانتشارفهارساحیاثبتضبطثبت و ضبطپاسداشتکاوشکنکاشاعتبارملیاستادکارشناسانکشورسرمایهانتقاد

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 17 دی 1401 | 4:40 | نویسنده : Za.Za.Me |

 

خاطات خوبان

مقدمه

باسمه تعالی

غایت بعثت انبیاء، تعلیم کتاب و حکمت است تا: با کتاب، بر دانش و معرفت امّت بیفزایند و با حکمت، زندگی و معیشت آنان را استوار سازند و مصطفای حق (ص)، مَجلای اتمّ کتاب و حکمت، و اسوه حسنه و الگوی منحصر به فرد برای دستیابی به این مهم است.

حکمت را آغازی است و انجامه: اوّلش ترک لذّات است و آخرش زشت داشتن فانیات. قال علی (ع):« اوّل الحِکمَةِ تَرکُ اللَّذّاتِ وَ آخرُها مَقتُ الفانیات» و نیز حکمت را رأسی است و آن خوف از خداست ( رَآسُ الحِکمَةِ مَخَافَةُاللّه). هر کس در این اوّل و آخر کوشاتر، به ساحت پیامبر (ص) نزدیک تر و برای پیشوایی و هدایت خلق، سزاوار تر است. از سلسله انبیاءخدا و ائمَه هدی که بگذریم، عالمان دین و دانشمندان اندیشناک که در مقام وراثت انبیاء ایستاده اند، پیشتازان این مهم اند.


موضوعات مرتبط: معرفی کتاببزرگسالان
برچسب‌ها: کتابداستانگودککودکانقصهقصه خوبداستان خوبمطالعهسرگرمیکودکاناوقات فراغترمانخواندنیاریارمهربانکتاببچهنوجوانجوانکتاب کودککودکخاطراتوعاظدارالعبادهخشیتعلمامشاهیرلذاتحکمتمراجعشیرشیرسلیمیانشیر سلیمیانحقدینعالمفانیاتفانیاسوهحسنهاسوه حسنهخداهدی

ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 16 دی 1401 | 3:38 | نویسنده : Za.Za.Me |

 


مقدمه

همین اول کار باید اعتراف کنم که «کیمیاگر» کتابی تمثیلی است و با کتاب «خاطرات یک مغ» تفاوت دارد که واقع گراست.

حدوداً زمانی یازده ساله از زندگی ام را برای مطالعه علمکیمیاگری اختصاص داده ام. این فکر ساده زرّین تبدیل کردن فلزات بی ارزش به طلا و یا  کشف اکسیر جوانی کافی بود تا یک نو آموز جادوگری را به خود جلب کند. باید بگویم که اکسیر جوانی بیشتر جلبم می کرد: فکر کردن به اینکه قبل از درک و احساس حضور خداوند، همه چیز به پایان برسد، برایم بسیار ناامید کننده بود. به همین خاطر وقتی فهمیدم با کشف یک ماده مرموز می توان طول عمرم را افزایش دهم، تصمیم گرفتم که جسم و روحم را برای کشف آن صرف کنم.

 

آغاز دهه هفتاد، دوره به وقوع پیوستن تحولات عظیم اجتماعی بود و در جامعه هنوز کتاب هایی در خصوص کیمیاگری چاپ نشده بودند. اطلاعات در این زمینه بسیار کم بود. مثل یکی از شخصیت های حاضر در این کتاب، با پول کمی که داشتم و برایم بسیار مهم بود، یک جلد از کتاب های کیمیاگری خارجی را خریدم. هر روز، مدتزیادی را برای خواندن علائم و رموز علم کیمیاگری صرف می کردم، سپس در ریودوژانیرو به دنبال چند نفری گشتم که در این علم سرشناس بودند. از آن ها درخواست کردم که مرا به شاگردی بپذیرند؛ اما همه شان ردم کردند. به هر حال، در ادامه با آدم های دیگری هم ملاقات کردم که خود را کیمیاگر می نامیدند، مدعی بودند و همه شان هم قصد داشتند به من بقبولانند که اگر پول کلانی به آن ها بپردازم، اسرار و رموز این علم را به من خواهند آموخت؛ اما حالا می دانم که آن ها همه دروغ گو بودند و کمترین سررشته ای از کیمیاگری نداشتند.


موضوعات مرتبط: معرفی کتاببزرگسالاننوجوانان و جوانان
برچسب‌ها: کتابداستانگودککودکانقصهقصه خوبداستان خوبمطالعهسرگرمیکودکاناوقات فراغترمانخواندنیاریارمهربانکتاببچهنوجوانجوانکتاب کودککودکتمثیلکیمیاگراحساسحسدروغگودروغ گوکتابدارکتابخانه

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 15 دی 1401 | 5:48 | نویسنده : Za.Za.Me |

  اولین آفنداولین آفند

مقدمه

به نام الله پاسدار حرمت خون شهیدان و با درود بر منجی عالم بشریت حضرت مهدی صاخب الزمان(ع) و با سلام بر عاشوراییان و بر رزمندگان و یاوران خمینی کبیر(ره)؛ همان کسانی که نبرد بی امانشان تداوم بخش راه کربلا و استمرار قیام سیدالشهدا(ع) بود. اوج این عظمت زمانی مشخص می گردد که بدانیم در این پیکار، قوای کفر با تمام توان خود بر ضد پیروان و انصار حسین زمان بسیج شده بودند. یورش دشمن در جبهه های غرب و جنوب از آب های نیلگون خلیج فارس تا قله های پر از برف کردستان

و همچنین حملات موشکی و شیمیایی به شهرها و به خاک و خون کشیدن مردان، زنان و کودکان این مرزوبوم، نشان از رذالت و پستی دشمن و مظلومیت رزمندگان اسلام و ملت انقلابی ایران دارد.

پس بر ما واجب است که این حماسه ها را خوب ثبت و دقیق مطالعه کرده و بدانیم که شهدا و دیگر رزمندگان، چرا و چگونه جنگیدند، از این جنگیدن چه هدفی را دنبال می کردند و ما در قبال خون شهدا چه وظظیفه ای داریم؟

در راستای گردآوری حماسه آفرینی رزمندگان استان یزد در دوران دفاع مقدس، در این اثر به عملکرد تیپ مستقل 18 الغدیر در عملیات خیبر به عنوان اولین عملیات آفندی که بعد از تشکیل تیپ، نیروهای استان یزد در آن شرکت داشته اند، پرداخته می شود.

...

ادامه در ادامه مطلب


موضوعات مرتبط: معرفی کتاببزرگسالاننوجوانان و جوانان
برچسب‌ها: کتابداستانگودککودکانقصهقصه خوبداستان خوبمطالعهسرگرمیکودکاناوقات فراغترمانخواندنیاریارمهربانکتاببچهنوجوانجوانکتاب کودککودکالغدیردفاعدفاع مقدسمقدسسلطانیگردفرامرزییزدپاداشعلی ابن موسی الرضامعصومینشهداسپاهآفنداولینسیدالشهداخاطراتاستاناستان یزدانقلاباسلامیابقلاب اسلامیآیاتروایاتدشمنجنگعاشوراعاشوراییانثبتهدفواجبحماسهعملیاتایرانعراقایران و عراقاولین آفند

ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 14 دی 1401 | 4:40 | نویسنده : Za.Za.Me |
.: Weblog Themes By K 2 C O D :.